Om Irak

Søgefunktion:

Søg på denne side ved at trykke F3 + "søgeord" (=det ord du vil søge efter)

f.eks.: F3 + dansk kilde 

 

  

AFR malet af Simone Aaberg Kærn. Kilde: http://www.b.dk/kultur/i-krig-og-kunst-gaelder-alle-kneb

Irak-krigen er en katastrofal krig, desværre med Danmark som (- alt for) ivrig deltager. Danske højrefløjspolitikere med statsminister Fogh i spidsen, var ivrige for at komme i krig sammen med USA - og når politikerne først har åbnet op for krig, så er der desværre altid nogen folk som gladelig melder sig til at udføre tåbelighederne og grusomhederne.

Det svarer til, at hvis staten en dag genindfører dødsstraffen, vil der også melde sig folk til jobbet som bøddel.

I 2003 mente USA fejlagtigt, at krigen mod Taleban i Afghanistan var ved at være vundet, så man overførte store dele af den i Afghanistan stående krigs-hær til et angreb på Irak.

I tiden op til angrebet havde amerikanske kilder arbejdet stærkt med at plante beviser og løgne for, at Irak og lederen Saddam Hussein blandt andet havde masseødelæggelsesvåben, støttede international terrorisme, havde atomvåben og miltbrand-bakterier samt truede verdensfreden.

Alle beviser og begrundelser har senere vist sig at være falske; fabrikeret og plantet af en gruppe amerikanske politikere, militærfolk og bagmænd, som i overmod og galskab ønskede en ny verdensorden, styret af USA.

Et snævert flertal i det danske folketing bestående af politikere fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, stemte i 2003 for dansk deltagelse i angrebet på Irak.

I 2007 trak de danske politikere soldaterne hjem, da englænderne også gjorde det, fordi krigen var tabt. Officielt trak man tropperne ud, fordi "missionen var fuldendt", men det kan enhver jo komme og sige.

7 danske soldater døde i de 4 år krigen varede, samt mange flere blev fysisk og psykisk sårede, ligesom man også skal regne med alle de lidelser, frygt og afsavn som pårørende og efterladte er blevet udsat for.

Officielt har krigsdeltagelsen kostet det danske samfund omkring 3 milliarder - mon det passer? Vi anslår det til mindst 1 milliard om året = 7 milliarder kroner  - inklusive pensioner, erstatninger mv. Når det offentlige beregner kontroversielle hændelser som f.eks udgifter til krig, kan man være sikker på, at der er mange skjulte udgifter, der ikke bliver nævnt.

PTSD-skader mm. vil i de kommende 60 år koste dyrt, både i penge og menneskelige omkostninger.

Kilder: http://www.bt.dk/nyheder/irak-krigen-koster-danmark-en-milliard

http://www.information.dk/286359

Krigen har været usædvanlig grusom og man anslår, at op mod en million mennesker har mistet livet eller er blevet lemlæstede, fysisk eller psykisk.

De enorme krigsudgifter som især USA har haft, har været stærkt medvirkende til verdens nuværende økonomiske krise.

Vi bliver klogere dag for dag. Læs disse artikler:

http://politiken.dk/debat/profiler/brianesbensen/ECE2315059/vesten-har-skabt-den-forudsigelige-katastrofe-i-irak/

http://www.information.dk/507065

***

 

"Han har blod på sine hænder". Den 18. marts 2003 blev forslaget om, at Danmark skulle deltage i krigen mod Irak præsenteret for Folketinget - samme dag smed en heltemodig aktivist rød maling på statsministerens AFRs fine tøj.

Se den danske dokumentar-film fra 2013 "Bush, Blair og Fogh. Krigskampagnen".

Når du har set denne film véd du, at man aldrig skal stole på en politiker, der taler for at starte en krig; deres udtalelser er løgne, fortielser, fordrejelser og manipulerede. De tre ovennævnte har hundretusinder af menneskeliv og -skæbner på samvittigheden; de er krigsforbrydere som en dag bliver dømt ved den Internationale Domstol i Haag. Historien har allerede dømt dem.

http://www.youtube.com/watch?v=50wSMjcfF_I

http://www.dr.dk/tv/se/dokumania/dokumania-irak-beslutningen-om-en-krig/#.UVDVDmnS-OA.facebook

***

Læs vores anmeldelse af Johan Kirkmands "Dræbt i krig" her. Vi sælger den for 60 kr.:

http://webc.danmarkforfred.dk/auth/htmledit/htmledit.da.php?pwd=%2F&file=anmeldelse.htm

***

Whistleblower.

Der er nu gået 6 år siden afslutningen på den danske krig i Irak og nu begynder der at fremkomme sandheder om, hvad der egentlig er foregået. Soldater og andre ansvarlige, der bærer rundt på krigs-oplevelser, der indtil nu er holdt hemmelige, ønsker fra nu af (- og de næste mange år), at fortælle en større offentlighed om det.

DANMARK FOR FRED siger hver og én tak for at udvise dét mod, der skal til.

Ligeledes vil dét arbejde whistleblower-grupper som Wikileaks udfører gøre, at vi kommer til at vide mere om sandheden.

Vi er altid åbne for at modtage henvendelser fra jer (- gerne anonyme) velunderrettede, som vi vil videreformidle ucensureret her på siden, eller til de ønskede medier. Vi garanterer 100% diskretion, hvis du ønsker det. Efter ønske brænder vi brevene, så uvedkommende ikke kan spore DNA mm.

Vores afsløringer på denne side bliver ikke det sidste, vi kommer til at høre af sandheder om krigen og dens lidelser og fortielser og løgne.

***

Læs denne gode leder fra 20. december 2011 i Politiken om USAs (og Danmarks) nederlag i Irak:

http://politiken.dk/debat/ledere/ECE1484742/usa-forlader-irak-uden-sejr-i-sigte/?ref=nyhedsbrev_politiken-debat

***

Se dette indslag i DR (24.12.2011) om hvorledes danske soldater udleverede fanger til tortur. Bl.a. interview med Anders Ladekarl, Røde Kors:

http://www.dr.dk/NETTV/Update/Forside.htm?video={7D3A08B4-A5D8-42F1-81F2-3ED4708863EA} (udgået)

***

Læs denne analyse af Else Hammerich, Center for Konfliktløsning, 2003

http://www.transnational.org/SAJT/forum/meet/2003/Hammerich_KrigModIrak.html

***

09.01.2013:

Den nye amerikanske forsvarsminister  Chuck Hagel

udtalte i 2007 ifølge filminstruktøren Michael Moore:

"People say we're not fighting for oil. Of course we are. They talk about

America's national interest. What the hell do you think they're talking about?

We're not there for figs."

Kilder:

http://www.michaelmoore.com/words/mike-friends-blog/six-years-ago-chuck-hagel-told-truth-about-iraq

***

Vil du vide mere om, hvad der skete forud for USA's angreb på Irak, bør du læse 20 sider i denne bog:

Kofi Annan - fredens mand i en verden af krig. Skrevet af Stanley Meisler, 2007, udgivet af TV2.

Det er især kapitlet "Skydeskive for USA", side 237-257, som er interessant.

***

2013: Masseødelæggelsesvåben (WMD) i Irak.

Fra velunderrettet dansk kilde kan vi oplyse, at der faktisk BLEV fundet masseødelæggelsesvåben i Irak efter invasionen! Da man undersøgte dem, fandt man imidlertid ud af, at det det drejede sig om 250 gasgranater af amerikansk oprindelse, til brug i Iraks krig mod Iran (1980-88). Det vil med andre ord sige, at det var granater leveret af USA... uha! Det blev selvfølgelig hemmeligholdt; tænk hvad resten af Verden ville sige til dét!...

Amerikanerne lyver - officielle danske militærfolk og politikere lyver (eller fortier); stol derfor aldrig på en krigsførende part!

Kilde: anonym + http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article4135628.ece

Kilde pr. 18.10.2014:

samt http://www.nytimes.com/video/world/middleeast/100000003160160/chemical-secrets-of-the-iraq-war.html

***

Foto: Amerikansk Apache kamphelikopter, Irak 2008. Se teksten:

"Collateral Murder".

I april 2012 offentliggjorde Wikileaks en video, der viser en amerikansk Apache kamphelikopter dræbe eller lemlæste mere end 10 uskyldige mennesker, deriblandt børn,  i en forstad til Bagdad. Videoen blev optaget fra helikopteren under angrebet og blev selvfølgelig hemmeligstemplet af de militære myndigheder.

Videoen ville have henlevet de næste hundrede år i mørke arkiver, hvis ikke en medarbejder i efterretningsstaben fik lejlighed til at se den. Han blev så oprørt, vred og fortvivlet over den grusomme og unødvendige handling, at han besluttede at offentliggøre den, så alle mennesker havde mulighed for med egne øjne at se, hvor grusom krig er.

Bradley Manning er navnet på whistlebloweren. Han offentliggjorde desuden over 500.000 andre dokumenter fra krigene mod Afghanistan og Irak. Han er derfor en helt.

Advarsel! Videoen er stærke sager. Ikke for sarte sjæle! Se den kun, hvis du har nerver til det!

Når/hvis du har set videoen: Gør noget! Bliv aktiv i fredsbevægelsen!

Støt Danmark for Fred eller fredsministerium.dk!

Video: http://www.collateralmurder.com/

***

Fra velunderrettet dansk kilde om Irakkrigen:

- Hævnfølelsen blandt danske soldater (overfor døde kammerater) har været drivende for rekruttering og den stadige danske krig.

- Flere danske tab kunne have være undgået: Kyniske danske politikere ønskede ikke at sende pansrede mandskabsvogne til Irak, da det jo kunne sende et forkert signal til den danske befolkning om, at der stod mere galt til, end man ville være ved.

- Den almindelige danske kampsoldat udviklede hurtigt den (forkerte) mening, at der ikke var forskel på civile irakere og kombattanter.

***